divendres, 18 de maig del 2007

El declivi de l'humor en català

"Si un cómico cae en el olvido tiene el peligro de que le rememoren como freaky"

Quant he vist l'autor de la frase, se m'ha caigut l'ánima als peus. La dit ni més ni menys que l'inigualable, l'imitador per excel·lencia, el gran Jordi LP (busqueu i la trobareu). I això que en part té raó, perquè ara al bo del Jordi se'l recorda com un freak més d'aquella Telecinco que tot just començava a donar les primeres passes. Ai, les Mamachicho, el Gil i tal i tal, el Manolo Escobar i "los goles son amores", la Loreto Valverde, el Goyo González i el "Uno para todas",... quants records... Bé ja en parlarem un altre dia.

En Jordi Lopéz Peña va començar en la cantera de TV3 participant en programes mítics com "El tres pics i repicó" i "El Joc del Segle", on les seves imitiacions el van fer famós (sobretot la del Pujol) i com tants professionals d'aquest país va decidir probar el salt a Madrid, ha veure com sortia. I li va sortir força bé, ja que durant anys va apereixer amb frequència en programes/gales de Telecinco. Però es clar, les vaques gordes van passar i en Jordi es va saber estrenya el cinturó (acudit fàcil): que si ara escric una columna al Mundo Deportivo, que si participo en una pelicula titulada "Escenas de una orgia en Formentera" (el títol promet, algu se la baixarà?), que si participo en programes/gales diverses (de TV3 a Antena 3, passant per Canal 9, Telemadrid i TVE), que si presento un programa de golf al Canal 33, que si tinc un programa propi els dissabtes a la nit, que si trec un disc... Però si ha sobreviscut es gràcies als bolos de Festa Major. Bé això i els bolos privats que fa per la petita i mitjana empresa.

El que està clar es que l'humor català ha perdut un referent desde que no està en primera línia mediàtica. Com tampoc no ho estan la Vicenteta, el Ramon, el Pep Cruz explicant acudits, el Capri, l'Eugenio,... Tants i tants que ens han fet riure...

Et faré riure, tan si vols com si no!

1 comentari:

mrpage ha dit...

Quin mite LP! Recordeu quan li plegava l'antena un dels colaboradors al Tres pics i repicó? Genial.